Da li ste ikada čuli za sve zdravstvene prednosti grožđane vode? Ovaj neobičan predstavlja odličan dodatak vašoj dijeti, pogotovo jer se stara za dobro zdravlje jetre.
U čemu je tajna ovog napitka?
Voda u kojoj se kuvalo suvo grožđe stimuliše određene biohemijske procese u jetri koji joj pomažu da efikasnije vrši detoksikaciju krvotoka.
Najveći “krivac” za ovo jesu same grožđice, a ukoliko pratite ovaj tretman cela četiri dana, primetićete da vam se varenje poboljšalo, kao i da imate više energije.
Doktori često preporučuju da suvo grožđe jedemo ujutro kako bismo se bolje brinuli za zdravlje srca, eliminisali loš holesterol, smanjili nivo triglicerida i poboljšali rad želuca i samog metabolozma.
Grožđice su prirodan izvor minerala i vitamina, ali njihov efekat se drastično povećava ako pijemo vodu u kojoj su se potapale jer se na taj način smanjuju nivoi šećera.
Potrebno vam je 400 mililitara vode i 150 grama suvog grožđa.
– Pažljivo birajte grožđice i izbegavajte one koje su svetle boje i veoma sjajne jer taj sjaj nije prirodan i rezultat je brojnih hemijskih procesa koji su zaslužni za takav „primamljiv“ izgled. Odlučite se za one tamnije boje koje nisu ni previše tvrde ni previše meke.
– Operite ih i sklonite sa strane.
– Zagrejte dve šolje vode do ključanja. Dodajte grožđice i pustite ih da se krčkaju 20 minuta. Zvuči lako, ali to nije sve. Potrebno je da ostavite grožđice da se natapaju preko noći.
– Narednog jutra procedite vodu i ponovo je zagrejte. Ovaj napitak možete piti vreo ili mlak, ali je važno da ga pijete na prazan stomak odmah nakon buđenja. Doručak bi trebalo da usledi pola sata kasnije.
– Idealno je da ovo radite nekoliko dana u nizu – minimum četiri. Već nakon dva dana primetićete da želudac bolje radi i imaćete više energije, pa se ovaj napitak posebno preporučuje ljudima koji žele da smršaju.
Ovaj tretman možete ponavljati svakog meseca.
Lepotaizdravlje
Foto:Pixabay
Primjedbe
Objavi komentar